10 tips til høstaktiviteter i nærområdet!

Kilden_favicon

Høsten er en vakker tid. Med overflod av farger i naturen og mykt lys ute. Mørkere kvelder gir en ekstra god unnskyldning for å tenne lys og kose seg inne.

Kvinne som nyter høsten

Trenger du kanskje noen tips til aktiviteter? Vi gir deg 10 tips til høstaktiviteter i nærområdet, som vil gi deg fine høstopplevelser. Høstferien gir deg en kick-start på en aktiv og fin høst! Her kan du lese om alt fra den svært populære turen til Mini-Besseggen, som ligger i vår bakhage, til afternoon tea for nære venner eller familie. Om ikke det skulle friste så kan det kanskje være koselig med bål, varm kakao og solnedgang? Vi gir deg 10 tips til høstaktiviteter i nærområdet – så er det opp til deg å gjøre dette til en herlig høst! Ja, kanskje til en av de beste!

Mini-Besseggen

Visste du at Fana og Ytrebygda har sin egen mini-Besseggen? Vi anbefaler en tur over vakre Hausdalshorga. Tenk at vi har så nydelig natur og fjell rett i vår egen bakhage! Vi er virkelig heldige. Denne turen er på mange turentusiasters ønskeliste. Ta med en god matpakke og fulladet mobil slik at du kan forevige de gode turminnene med mobilkameraet. Vil du se flere bilder så sjekk ut #minibesseggen eller #hausdalshorga på Instagram. Det er flere stier å gå – sjekk her for beskrivelse av ruter opp. Legg merke til at noen av rutene er mer krevende enn andre.

Hausdalshorga eller mini-Besseggen finner du i Fana og Ytrebygda. Et fjell som er på manges ønskeliste. Perfekte bilder til Instagram-kontoen din ;-)
Mini-Besseggen eller Hausdalshorga som det egentlig heter. Foto: Mette Cathrine Nordås

Solnedgang og lukten av bål

Ta deg en kveldstur for å se på solnedgangen. Bål, pinnebrød, saueskinn til å sitte på og hodelykter gjør turen mer behagelig og minnerik. Hva med å ta turen til Skjoldabukta? Og du … er det ikke sol så er det uansett utrolig koselig med bål og god stemning på en mørk høstkveld.

Høststemning: Nyt varm sjokolade fra termos i koppen foran bålet. Bildet er fra Nille Norge.
Kaffe eller varm sjokolade er en god vinner ved bålet. Foto: Nille Norge

Sykkeltur på gamle veier

Ta deg en sykkeltur langs gamle Osbanen/Vossbanen (Kalandseidet – Stend – Fjøsanger) eller Kalandsvatnet rundt. Ta med deg en god lunsj og noe som gir deg energi. Sykkel er en fin mulighet til å få et annet perspektiv på naturen.

Fra sykkelsetet får du kanskje et annet perspektiv på naturen? Den gamle Osbanen/Vossbanen er en flott sykkeltur.
På sykkelsetet får du et annet perspektiv. Foto: PIRO4D, Pixabay

Spillkveld

Inviter til en spillkveld. Har du et kortspill eller et brettspill som er morsomt? Inviter nære venner eller familie til en sosial og fin kveld sammen. Hva med å spille kortspillene Canasta eller Mattis? Spiller du med yngre spillere så er kortspillet Hopp i havet et koselig spill.

Kortspill er en perfekt måte å samle nær familie eller nære venner til en sosial kveld.
Kortspill. Foto: Ptra, Pixabay

Les en god bok

Er det dårlig vær eller du bare trenger å slappe av? Vi anbefaler en god bok. Ta gjerne turen til vårt minibibliotek i 2.etasje for bøker. Kanskje finner du en bok som pirrer leselysten? Om ikke anbefaler vi en tur innom biblioteket – her har de et mye større utvalg og dyktige folk som hjelper å finne den rette boken for deg.

Høststemning: En perfekt høstaktivitet er å lese bøker.
Høsten er en fin tid å lese bøker.

Golf

Hva med en runde golf? Veien er ikke lang til Fana Golfklubb. Det er en god følelse å holde på med en aktivitet i frisk luft og fine omgivelser. Er du nybegynner? Hvorfor ikke teste ut golf på drivingrangen – da slår man baller ut i Skeievannet. For mer informasjon ta kontakt med Fana Golfklubb.

Golf på Fana Golfbane er en fin høstaktivitet. For nybegynnere er drivingrangen en perfekt start.
Fana Golfklubb. Foto: Fana Golfklubb

De nære turene

Ta en spasertur rundt på Siljustøl. Med deilige høstfarger kan du kjenne roen senke seg og energien komme. Dessverre er museet stengt, men turområdene på Siljustøl er åpne for alle hele året.

De vakre turområdene rundt Siljustøl innbyr til flotte spaserturer. En god høstaktivitet som senker pulsen.
Turområdene rundt Siljustøl. Foto: Gunvar Mikkelsen

Nye stier og veier?

Opplev Jubileumsstien! Dette er en turtrasé hvor du går Bergen på langs. Stien er en del av feiringen av at Berge er blitt 950 år. Turen er omtrent 55 km lang, men man kan dele den opp i mindre etapper. Deler av turen er også tilgjengelig for rullestolbrukere. Sjekk her for å finne etappen som er riktig for deg. Husk å kle deg etter været, ha med en god nistepakke og ikke minst godt humør.

Birkelandsfjellet er en del av Jubileumsstien som feirer Bergens 950 års dag. En fin høstaktivitet å oppdage nye stier og veier.
Birkelandsfjellet. Foto: Bymiljøetaten Bergen kommune

Inviter på høstfest

Inviter familie eller nære venner på en høstfest! Få inspirasjon hos Kid, Nille og Hageland til bordpynt. Kanskje du ønsker å gjøre en vri på det ved å invitere til «afternoon tea»? Det er blitt en stor hit på hoteller om dagen. Ta en titt på hotellene eller Google for å finne inspirasjon til hvordan du kan gjøre det hjemme 😉

Dekk på til en hyggelig høstfest eller kanskje til et Teaparty? Samle nære venner eller familie til en koselig sammenkomst. Perfekt høstaktivitet. Inspirasjon til pådekning får du hos Nille Norge.
Nydelig dekket høstbord. Foto: Nille

Strikking for nybegynner eller de som kan det

Begynn med et nytt strikkeprosjekt! Det er så utrolig mye lekkert strikk. Kan du ikke strikke eller er du ikke særlig god? Youtube og Google har videoer som viser deg hvordan. Ta turen innom strikkebutikken vår Tonje i 2.etasje for inspirasjon, oppskrifter, garn og det du trenger for å komme i gang. Husk! Øvelse gjør mester 🙂

Damen har en nydelig strikket vest på seg. Det er veldig i tiden denne høsten. Er dette et strikkeprosjekt for deg? Oppskriften er fra Sandnes Garn og vesten heter Lucia Short Sleeve. Garn, pinner og oppskrift får du i strikkebutikken vår Tonje.
Sandnes Garn: Lucia Short Sleeve (vanskelighetsgrad: vanskelig). Foto: Sandnes Garn

Senk skuldrene og nyt høsten

Det viktigste er å puste dypt inn, kjenne på hva du har lyst til og nyte øyeblikkene. Tilpass tipsene til deg og dine. Noen ganger er alenetid godt, mens andre ganger er det koselig å bruke tid sammen med familie eller venner. Gjør det som er riktig for deg.

PS! Husk å følge rådene til Folkehelseinstituttet uansett om det er hjemme eller i skog og mark 😉

Vi ønsker deg en herlig høst fylt med gode minner 🙂

10 tips til høstaktiviteter