10 tips til aktiviteter i vinterferien

Kilden_favicon

En aktiv ferie kan være morsomt for både liten og stor. Heldigvis trenger du ikke reise hjemmefra for å få en fin vinterferie. Det finnes mye i vårt nærmiljø som kan gi rom for litt vinterferiemagi.

Her kommer 10 forslag til aktiviteter fra oss:

  1. Ta med familien på tur til Smøråsfjellet. Her er det både grusveier og stier. Eventyrskogen er et populært turområde for de minste pga de mange trefigurene som er skåret ut av trærne. Tips: Lag bål slik at dere kan grille pølser og pinnebrød.
  2. Teselskap på stuegulvet. Bak boller eller noe annet godt sammen med barna. Legg ned et piknikteppe på gulvet og dekk på med teserviset både til små og store. I koppene serveres saft eller kanskje varm sjokolade?
  3. Grill pølser i Skjoldabukten. Finner barna noen fine skjell eller krabber i sanden?
  4. Dagstur til Kvamskogen. Furedalen er et godt utgangspunkt for slalåm, brettkjøring, langrenn og aking.
  5. Svømming i Slåtthaug svømmehall
  6. Stå på skøyter på Slåtthaug Isbane. Tillater ikke været det så sjekk ut Bergenshallen. Skøyter kan leies, men ta med egen hjelm.
  7. Stå på ski på Totland. Her finne du flotte langrennsløyper og det er også muligheter for aking. For snø- og løypeforhold sjekk Facebook-siden til Etat for idrett.
  8. Arranger OL i hagen eller på lekeplassen. Inviter venner eller familie. Alle deltakere får medalje (godt tips er sjokolademedaljene du får kjøpt hos Nille). Forslag til noen grener: fotballgolf, bøtteholding (i stedet for melkespann bruker du bøtter), hinkeløp (hvem hinker raskest) og lengdehopp. Det er bare fantasien som setter grenser for øvelser/grener.
  9. Telttur i hagen. Sett opp telt og ha en piknik i teltet. Er dere litt tøffere overnatter dere i teltet – det gir et minne for livet! Sjekk at utstyret er i orden slik at det blir en fin opplevelse.
  10. Bygg hytte under spisestuebordet eller kjøkkenbordet. Lag til med puter og tepper slik at det blir behagelig for både liten og stor. Bruk lommelykt og les noen gode historier og eventyr.

Noen siste gode tips for å sikre et godt utgangspunkt for utendørsaktivitetene: Kle dere etter været – det er ingenting som er kjedeligere enn å fryse. Ta med tursekk med smakfulle overraskelser som både barn og voksne liker. Rydd alltid opp etter dere! Da blir det like kjekt for nestemann som ønsker å nyte det flotte nærområdet vårt.

Husk å ta med godt humør.

Vi ønsker deg en riktig fin og opplevelsesrik vinterferie!

Leende jente som sitter i en grå sofa