Spekemat til alle fat

Kilden_favicon

Slik setter du sammen et flott spekefat!

Spekefat

Få ting er så urnorsk som spekemat – men et moderne spekefat inneholder også skinker og pølser fra både Italia og Spania. Her får du en guide til den beste spekematen:

Ingredienser

gr. spekeskinke (i skiver, for eksempel Smak forskjellen Pata Negra 36 mnd eller Pata Negra 24 mnd, Serranoskinke eller Parmaskinke)

gr. fenalår (i skiver)

gr. salami (for eksempel Smak forskjellen Salame Felino P.G.I.)

gr. spekepølse (eller fårepølse)

gr. sydlandsk pølse (for eksempel Smak forskjellen Chorizo)

gr. morrpølse

Fremgangsmetode

TILBEHØR

Velg det du liker, for eksempel tradisjonelt tilbehør som eggerøre, flattbrød og godt brød. Eller friskere smaker som jordbær, melon, asparges, rømme, grissini og urter.

SPEKEFATET

Dander spekematen pent på et fat eller fjøl og server med tilbehør til.